Pagini

22 ian. 2010

Rătăcim 40 ani (3) - Călăuze

Ratacim funny
Sursa: Liderul PD-L Adriean Videanu a declarat că partidul sau nu este interesat decât de o guvernare de dreapta, alături de PNL şi alţi parteneri, precizand că liberalii au primit "o ofertă de nerefuzat" şi ar putea guverna împreuna "aproape 7 ani de acum încolo", însă pentru acesta trebuie trecut peste "orgolii" şi "solicitări exagerate".

Rătăcim 40 ani - Călăuze
O propunere decentă pentru încă 7 ani de rătăcire în pustiu, călăuzele bine plătite fiind cunoscute. Cei care mai aveţi speranţe socotiţi.
Călăuze...
Avem o instituţie a preşedintelui, cu pompa de ulei mereu la îndemână să ungă ce scârţie. Liant? Mediator? Nici preşedintele nici noi nu ştim cum ar trebui să fie şi cu ce ar trebui să se ocupe. Mai întrebăm Curtea Constituţională.
Curtea Constituţională. Sună frumos. Dar are bube. Are judecători români şi numiţi politic. Cine sunt aflăm simplu printr-un click de mouse şi suntem lămuriţi că nu au nici o vină că sunt acolo!
Se iau decizii constituţionale, când 6 judecători spun Da, iar 3 judecători spun Ba, şi publică opinie separată. Cum ar fi să fii condamnat la moarte pe o decizie 6 Da iar 3 Nu?
Avem “clasă politică”, cei ce hotărăsc cum şi cât să trăim, aciuată în 3 vase colorate roşu, galben şi portocaliu, material didactic şi pentru şcoli când se exemplifică principiul vaselor comunicante. Nu am spus de UDMR pentru că acesta este limba pendulului care prin mişcarea sa naturală dintr-o parte în alta asigură funcţionarea mecanismului.
Mai contează cum alegem, dacă alegerile sunt sau nu corecte când asta e oferta de la second hand?  Afectaţi la prima impresie sunt cei ce au o culoare, dar vasele sunt comunicante şi la ultima comună.
Aleşii se duc la treabă, în Parlament. Dar şi ei au o pisică moartă aruncată peste gard printr-un referendum, în care noi după ce am ascultat îndelug argumentele pro şi contra am hotărât: unicameral, maxim 300 parlamentari.
Dacă se mai adăuga la referndum şi întrebarea mea: „Să fie confiscate averile numiţilor Vântu, Voiculescu şi Patriciu - Da? - Nu?”, ce bănuiţi că ieşea din urne?
Şi ajungem la guvern. Jupoaie de pe noi, împart între ei, şi ne scot ochii cu legitimitatea lor pe care noi nu o pricepem, când vedem discrepanţa între promisiuni şi rezultate. Angajez un grădinar, văd după un an numai bălării, dar nu îl schimb că e legitim şi poate a fost criză şi nu a plouat. Atunci îmi aduc aminte că parcă îi ştiu faţa, a mai lucrat şi în alţi ani dar avea diplomă de stânga şi nu de dreapta, şi tot bălării erau. Dar este legitim şi trebuie să ne punem pene.
Încă 7 ani din cei 40 astea ne sunt călăuzele spre “Ţara Visată”.
Citeşte în continuare:  Rătacim 40 ani (1)    Rătăcim 40 ani (2)    Rătăcim 40 ani (4)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cafea? Ceai? Un pahar cu apă?