Pagini

23 nov. 2011

Uniunea Europeană Steag unitate şi armonie Funny photo postcard

Funny photo postcard Uniunea Europeană Steag
Uniunea Europeană Steag - unitate şi armonie - Funny photo postcard
Pictures Collection: Funny photos postcards

Steagul asociat cu Uniunea Europeană este un cerc de douăsprezece stele aurii pe un fundal albastru. “Cele douăsprezece stele aurii pe un fond albastru simbolizează popoarele Europei, iar cercul reprezintă uniunea lor. Numărul stelelor nu se va schimba niciodată, ele vor rămâne mereu douăsprezece, ca simbol al idealului unităţii şi armoniei.”

Bancuri: Un angajat intră în biroul patronului.
- Bună ziua! Scuzaţi-mă, domnule, pot să vorbesc un pic cu dumneavoastră?
- Sigur, ia loc, despre ce este vorba?
- Ştiţi, sunt angajatul acestei firme de peste zece ani. Nu vreau s-o iau pe ocolite. Aş vrea o mărire de salariu. Sunt mai multe companii care mă tot presează dar am zis să vorbesc cu dumneavoastră mai întâi.
- O mărire? Ţi-aş da o mărire de salariu, dar nu prea e timpul potrivit pentru asta acum.
- Vă înţeleg, ştiu, este criză, măsurile economice luate de guvern au un efect negativ asupra vânzărilor, dar trebuie să luaţi totuşi în considerare că muncesc mult, stau peste program şi sunt loial acestei companii de peste zece ani.
- Bine, bine, iau în considerare aceşti factori. Nici nu am chef să caut acum pe altcineva în locul tău. Îţi ofer o mărire de salariu cu 15%. Ce zici?
- Excelent. Mulţumesc mult, domnule!
- Înainte să pleci, m-ai făcut curios, care sunt companiile care te tot caută?
- Ooo! Electrica, Distrigaz, Romtelecom, BancPost, BCR, BRD ...

4 comentarii:

  1. Da. Tot ceea ce se întâmplă în spatele steagului (şi în spatele fardurilor, reflectoarelor, declaraţiilor pompoase, felicitărilor de faţadă şi săruturilor de complezenţă) este foarte puţin vizibil. Uneori, deloc.
    Bine transmis mesajul extras dintr-o realitate în care gardurile, nu numai steagurile, sunt frumos vopsite. Dincolo de ele, leoparzi financiari şi nu numai...

    RăspundețiȘtergere
  2. @Cristian Lisandru - unitate şi armonie, stelele aurii pălesc, apar alte simboluri şi cum spuneam la postul Angela Merkel, oamenii nu mai sunt decât cifre în calcule economice şi tacit majoritatea liderilor de state acceptă Conducătorul Uniunii Europene, al cărui simbol se conturează pe steag :)

    @Andrei Pop - Într-un interviu acordat revistei franceze Lourdes, în iulie 2004, pictorul Arsene Heitz cel care a creat steagul adoptat ulterior de UE, povesteşte că s-a inspirat din iconografia catolică în care Madona este înfăţişată deseori pe un fond albastru şi purtând deasupra capului o aureolă din 12 stele aurii şi din câteva versete din Apocalipsă: „În cer s-a arătat un semn mare: o femeie învăluită în soare, cu luna sub picioare şi cu o cunună de 12 stele pe cap.”
    Poate voi materializea viziunea „corona stellarum duodecim” într-un funny photo retouch, se face foarte uşor :)

    RăspundețiȘtergere
  3. REMARC CA STEAGUL POARTA INCA VIZIBIL SEMNELE PASTRARII LUI STRANS,O FI INSEMNAND SI ASTA CEVA?BUN BANCUL,CORECT,DE PUS PE CV.

    RăspundețiȘtergere

Cafea? Ceai? Un pahar cu apă?