Pagini

29 iul. 2013

Flacăra Democraţiei – Un an de la referendumul Traian Băsescu

 Funny Traian Băsescu - Flacăra Democraţiei

FLACĂRA DEMOCRAŢIEI

La 29 iulie 2012, s-a desfăşurat referendumul pentru demiterea din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu. Anterior desfăşurării acestui referendum, Traian Băsescu a făcut un apel la boicotarea referendumului, spunând că se pregăteşte o fraudă: „Este evident că pregătesc fraudarea acestui referendum. Şi atunci de ce să cer eu celor care, din revoltă, nu vor să valideze lovitura de stat, să meargă la vot. În faza iniţială, am crezut că vor fi cinstiţi. Pe zi ce trece văd că sunt necinstiţi”

La vot s-au prezentat 8.459.053 persoane. Pentru demitere au fost 7.403.836 voturi (87,52%) , împotriva demiterii au fost 943.375 voturi (11,15%) iar 111.842 voturi (1,32%) au fost anulate. La 21 august, Curtea Constituţională a declarat invalid referendumul, întrucât prezenţa la vot a fost de 46,24% din alegătorii înscrişi pe listele electorale permanente, pentru validare fiind necesar un prag de 50%.

Victor Ponta: „Cel care a căutat conflictul a fost Traian Băsescu. Cei care au greşit şi n-au înţeles – domnul Antonescu şi cu mine – noi suntem vinovaţi că nu am înţeles că nu e suficient votul oamenilor. Noi trăiam într-o perioadă romantică, în care credeam că democraţie înseamnă votul oamenilor.“

3 comentarii:

  1. Corvin – Mulţumesc. Căldură mare, un an de la referendum, apatie mare. Flacăra Democraţiei însă nu s-a stins :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte reusita.O preiau si eu. Numai bine, Odorica

    RăspundețiȘtergere

Cafea? Ceai? Un pahar cu apă?